Biztosításszakmai konferenciák

 • 30
 • máj.
 • 2019

siofok

 

XVI. Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás

"BIZTOS TUDÁST!"

címmel

2019. szeptember 22 – 24. között kerül megrendezésre

Siófokon, a Hotel Azúrban.

 

Az online látogatói regisztráció honlapunkon 2019. július 1-én indul.

Előzetes programunkat hamarosan közzétesszük.

 

 

 • 24
 • okt.
 • 2018

Jubileumi „Best of” – Ez történt a XV. Biztosításszakmai Konferencián

 

Főtámogatónk:

 Groupama 30 ev logo

Támogatóink:

   UNION jo                               insura logo clean noslogan RGB                         Starr Insurance Companies 01

 

         netrisk                                   aegon 1080x316


2018. szeptember 30. és október 2. között hagyományos helyszínen, a siófoki Hotel Azúrban rendeztük meg a XV. Biztosításszakmai Konferenciát és Kiállítást, amelynek fő célja ezúttal is a legaktuálisabb biztosításpiaci kérdéskörök megvitatása volt. Számos standard programelem mellett az idei évben is jelentkeztünk újításokkal, miközben a 15. évforduló arra is apropót szolgáltatott, hogy korábbi konferenciák nagy sikert arató résztvevőit invitáljuk újra a rendezvényre – a „best of” szellemében.

Az idei konferencia „nulladik” napjának délután kezdődő programja az idén az Union Biztosító támogatásával állt össze: elsőként a társaság megújult stratégiáját ismertette vezető munkatársaival közösen Lehel Gábor, az Union elnök-vezérigazgatója, majd a biztosító vendégeként József-Polonyi Gábor adószakértő tartott előadást a vállalatok által kötött dolgozói kockázati biztosítások jövő évtől bevezetendő jelentős adóterheléséről, kitérve arra is, hogy a hosszú távú öngondoskodásra ez a változás várhatóan milyen következményekkel jár majd.

A konferencia első napja plenáris programokkal telt: az előadások mellett interaktív programok várták az érdeklődőket, miközben a vendégek a kiállítótérben elhelyezett standoknál aktív networking tevékenységet folytathattak. A felvezető előadást szokás szerint a házigazda FBAMSZ elnöke, Sebestyén László tartotta, aki beszédében bemutatta a FBAMSZ meghatározó helyét a biztosítási piacon, másrészt összefoglalta a megelőző tizenöt év, illetve ezen belül bővebben is az elmúlt esztendő eredményeit, részletesen kitérve a szövetség hagyományaira és újításaira egyaránt.

 

Az első vendégelőadó szokás szerint a MABISZ részéről érkezett: a biztosítók szövetségét idén Erdős Mihály alelnök képviselte, aki előadását a biztosítási szektor folytatódó növekedésének bemutatásával kezdte, majd rátért arra, hogy jelentős tere van még a további fejlődésnek. Az alelnök szerint tíz éves távon lehetséges a szerződések háromszorozása, majd részletesen kitért az ehhez szükséges feltételek bemutatására.

 

Kandrács Csaba, az MNB pénzügyi szervezetek felügyeletéért felelős ügyvezető igazgatója részletes statisztikákkal kísért előadásában a biztosítási piac tíz éves fejlődésének vízióját összegezte az előző év tényadatainak tükrében. Az idei évre vonatkozó előrejelzések mellett a prezentációban helyet kaptak a közvetítőket érintő statisztikák, valamint a területet érintő felügyeleti törekvések és az új technológiák alkalmazásának felügyeleti kihívásai is.

 

A kávészünetet követően Dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi És Információszabadság Hatóság.(NAIH) elnöke lépett pulpitusra, hogy összefoglalja a közelmúltban életbe lépett GDPR-szabályozás főbb elemeit, a szabályozás pontjait, az elszámoltathatóság kérdéseit és a hatóság vizsgálatainak sarokpontjait. A szakember ezt követően bemutatta a hatóságnak a szabályozás életbe lépése óta megkezdett vizsgálataira vonatkozó tapasztalatokat, statisztikákat is.

 

Öt évvel ezelőtt már nagy sikerű előadást tartott a FBAMSZ tizedik konferenciáján, Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke és tulajdonosa. A szakember az újabb, idei jubileumi eseményre is elfogadta a meghívást, és ismét népes közönség előtt adott elő, ezúttal a GDPR szempontjából is szemlélve az adattárolás és adatbiztonság időszerű kihívásait.

 

Az ebédszünetet követően a Magyar Jogászegylet Biztosítási Jogi Szakosztálya AIDA Magyar Nemzeti Szekció Biztosításközvetítői Munkacsoportja tartotta ülését, melynek témája az IDD – biztosításközvetítői direktíva gyakorlati alkalmazása volt. Ebben a blokkban három előadás hangzott el.

Dr. Szebelédi Ferenc, Az MNB főosztályvezetője a közvetítői szabályozás néhány új aspektusáról beszélt. Előadásában érintette az érdekkonfliktusok kezelését, az ösztönzési rendszereket, az alkuszi állomány-átruházást is, és beszámolt a közvetítői területen folytatott felügyeleti ellenőrzések főbb tapasztalatairól is.  Moritz Bekker, az EIOPA (Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság) fogyasztóvédelmi munkatársa az IDD-szabályozással kapcsolatos nemzetközi tapasztalatokról beszélt, kitérve az EIOPA szerepére és lehetőségeire is a piaci szereplők tájékoztatásában. Dr. Scheffer Zsolt, a Generali Biztosító jogásza ezt követően a biztosítói tanácsadás jogi aspektusait tárta fel.

Az AIDA Munkacsoport ülésével párhuzamosan a konferencia résztvevői interaktív programokon felül kipróbálhatták a FBAMSZ Tudásközpontot is a helyszínen beüzemelt 15 laptop segítségével.

Három évvel korábban, a XII. konferencia a társadalmi felelősségvállalás témaköre köré épült. Akkor a Bátor Tábor is a vendégek között szerepelt, a „best of” jegyében pedig idén ismét szerepet kaptak. Helyesebben a biztosítási szektor képviselőinek széles köre kapott szerepet, ugyanis a konferencia vacsora előtti szakaszában e szervezet javára rendeztek aukciót a szervezők, amelyhez mind a felajánlott tárgyak összegyűjtésében, mind pedig a bőkezű licitálásban a biztosítási kollégák kiváló partnereknek bizonyultak. Végül mind a 21 kikiáltott tárgy gazdára talált az árverésen, a Bátor Tábor munkatársai pedig összesen több mint 3 millió forintos adománnyal távoztak a rendezvényről. Az árverést Bartók János és Turcziné Pálos Anna vezette le.

Közvetlenül a napot záró gálavacsorát megelőzően, még a konferenciateremben került sor a szakmai berkekben nagy elismerésnek számító Biztosítási Nagydíj átadására. Ez a díj azokat a biztosítókat illeti, amelyek a független alkuszok szavazatai alapján a legjobb teljesítményt nyújtották a biztosítói szolgáltatások terén. Az idei, immár sorrendben a tizennegyedik szavazás immár öt kategóriában zajlott, a szakma ítélete alapján az alábbi biztosítók bizonyultak a legjobbnak:

dijazottak

Az egyes kategóriákban nyújtott teljesítménye alapján a Biztosítási Nívódíj tulajdonosa 2017-ben a Generali lett.

A nap kedves záróakkordjaként a hazai biztosítók mintegy tucatnyi alkuszi kapcsolattartója búcsúztatta közösen főtitkári minőségében Turcziné Pálos Annát, aki várhatóan év végén vonul vissza ebből a megbízatásából – ám ígérete szerint szervezőként a következő konferenciáknak is aktív szervezője marad.

A második napon zajlottak a hagyományos workshopok betűrend szerinti sorrendben a következő társaságok előadásaival:

 • AEGON: Egy szél, több vitorla?!
  Előadó: Dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem tanszékvezető docense
 • Allianz: Én, mi, mindenki: az önmegvalósítás lehetőségei
  Előadó: Pál Feri atya
 • Colonnade: Collonade helyzetjelentés
  Előadó: Faraga Gábor, alkuszigazgató
 • Generali: Egészséges jövőnk
  Előadók: Schaub Erika, a Generali személybiztosítási igazgatója
 • Groupama: Előre a múltba
  Rendhagyó időutazás Litkai Gergellyel és Jakupcsek Gabriellával
 • UNION: Egészségügyi szolgáltatók kerekasztal-beszélgetése
  Moderátor: Raveczky Zsolt

A következő Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítást 2019 őszén is változatlan helyszínen, a siófoki Hotel Azúrban rendezzük meg. A rendezvény programjáról 2019 májusától tájékozódhatnak az érdeklődők.

 • 24
 • szept.
 • 2018

Kedves Látogatók!

Frissítettük a a XV. Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás programját, amely itt érhető el:

http://fbamsz.hu/biztositasszakmai-konferenciak/xv-biztositasszakmai-konferencia-es-kiallitas-1282

A konferencián a Bátor Tábor javára szervezett aukció tárgyainak listája is frissült, itt érhető el:

http://fbamsz.hu/biztositasszakmai-konferenciak/arveres-a-bator-tabor-javara-aukcios-targyak-1307

 

Üdvözlettel,

FBAMSz Titkárság

 • 19
 • júl.
 • 2018

Jubileumi Konferenciánk hétfői napján jótékonysági árverést szervezünk, melynek bevételével a Bátor Tábor Alapítványt támogatjuk. A nyertes licitáló a vételi összeget közvetlenül az alapítvány számlájára támogatásként utalja át.

Az árverés október 1-jén, hétfőn a siófoki Azúr Hotelben kerül megrendezésre 18-19:30 között, a Biztosításszakmai Nagydíjak kiosztásával megelőzően.

Az árverés előtt a tételek a hotelben kiállításra kerülnek és ezek megtekinthetőek lesznek. A konferencia regisztrált látogatói szeptember 15-től a felajánlott tárgyakat a RABBIT platformon is megtekinthetik.

Az árverés során élő licit lesz, így a tételeket egyesével mutatja be az árverés vezetője, majd a kikiáltási árról indítva elindul a licit. A megvásárolt tételek az esemény végén a FBAMSz standjánál átvehetők az átvételi elismervény aláírását követően.

A leütési ár teljes összegét a rendezvényt követően kell átutalni a Bátor Tábor Alapítvány számlaszámára (a nyerteseknek elküldjük e-mailben).      

A jótékonysági árverésre lehetőség van felajánlani tárgyakat. A felajánlásokat kérjük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre fotóval és tervezett kikiáltási árral együtt megküldeni.

A felajánlásnál kérjük vegyék figyelembe, hogy amennyiben a tétel nem kelne el, úgy a felajánlót kérjük, hogy a felajánlás értékétől függetlenül 10.000 forinttal támogassa az alapítványt.

 

Köszönjük a Bátrak nevében!

 

1. 

Felajánló: Turcziné Pálos Anna, a FBAMSz főtitkára (magánszemély)

Aukcióra bocsátott tárgy:

A felajánló édesapjának, Pálos Miklósnak a hagyatékából való, az Állami Biztosító 1962. évben megjelent valamennyi sajtómegjelenését tartalmazó albuma

 

Pálos 1 Pálos 2

 

 

2.

Felajánló: AEGON MAGYARORSZÁG ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT.

Aukcióra bocsátott tárgy:

FOCIMEZ, amelyet a 2016. évi Európa Bajnokságon részt vevő magyar válogatott összes tagja aláírásával látott el. A mezt Bernd Storck személyesen adta át Bodor Péternek 2016-ban.

 IMG 20180831 142640 kicsi  AEGON 1515 kicsi

 

3.

Felajánló: AEGON MAGYARORSZÁG ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ ZRT. 

Aukcióra bocsátott tárgy:

ADIDAS replika FOCILABDA, amelyet a 2016. évi Európa Bajnokság kapcsán írt alá Bernd Storck.

IMG 20180903 145843 kicsi  IMG 20180903 145946 kicsi

 

4.

Felajánló: Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége

Aukcióra bocsátott tárgy:

Püski András MABIASZ elnök karórája.

2003-ban a Sláger Rádió Bumeráng című reggeli műsorában szervezett jótékonysági akció keretében parlamenti képviselők ajánlották fel óráikat, amelyek árverésre kerültek a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára. Püski András, akkori parlamenti képviselő is felajánlotta karóráját, amelyre akkor a FBAMSz tette a legmagasabb licitet. Az óra ismét jótékony céllal keresi új tulajdonosát Szövetségünk felajánlásából.

IMG 20180907 WA0001

 

5.

Felajánló: Pászka Zsuzsanna (magánszemély)

Aukcióra bocsátott tárgy:

10 cm x15 cm fém tábla: "Biztosítva az Első Magyar Általános Biztosító Társaságnál"

IMG 20180910 170556 resized 20180910 050757036 jo

 

 

6.

Felajánló: Turcziné Pálos Anna (magánszemély)

Aukcióra bocsátott tárgy:

MABISZ könyvtár az ezredfordulóról - 5 db zsebkönyv

WhatsApp Image 2018 09 11 at 09.43.25

 

7.

Felajánló: Wáberer Hungária Biztosító Zrt.

Aukcióra bocsátott élmény:

Waberer’s Hotel Balatonvilágos - 2 fő részére 7 éjszakára félpanziós ellátással

A Waberer’s Hotel Balatonvilágos legszebb ős fás partszakaszán található. A szállodából gyönyörű panoráma nyílik a Balatonra. A szálloda 90 klímával ellátott, balkonos szobával várja a vendégeit, melyek zuhanyzóval, mini-hűtővel, műholdas televízióval vannak felszerelve.

Sportolási lehetőségek; kondi terem, fitnesz park, műfüves futballpálya, kosárlabdapálya, strandröplabda pálya, csocsó, darts, biliárd vehető igénybe. Ezen felül bérelhető kerékpár, vízibicikli, kenu, tollas és pingpong felszerelések.

Vendégeink kényelmét szolgálja a 200 fős klimatizált étterem, kerthelyiség Balatoni panorámával, klubhelyiség az első emeleten, és a parton a napozóágyak, napernyők. További kikapcsolódást nyújt a szálloda uszodája és szaunája. Szállodában 24 órás porta szolgálat, ingyenes Wifi, ingyenes parkoló áll rendelkezésre a Vendégeink számára.

A BÁTOR TÁBOR JAVÁRA WÁBERER page 001

8.

Felajánló: Dr. Exner Veronika (magánszemély)

Aukcióra bocsátott tárgy:

5 db BOLBA MESÉK - A VÍZ című könyv (környezetvédelmi mesék és játékok 6-9 éves gyermekeknek); Írta: Exner Nika, Binges Viki és Virág Annamária

ZöLdsÉgeKet MesÉlüNk!

Dr. Exner Veronika, a könyv szerzője, aki a biztosítási szakma mellett többek között a Bátor Tábor jótékonysági futója és lelkes környezetvédő, a Bolba mesék című környezetvédelmi könyvsorozat első részét, amely a víz témakörét járja körbe, a 6-9 éves korosztálynak és szüleiknek ajánlja.

Azzal a céllal került 5 db mesekönyv felajánlásra az aukció keretében, hogy a közvetített zöld szemlélet minél több gyerekhez eljusson, így könyvtárakhoz, iskolákba, óvodákba, kollégákhoz vagy barátokhoz több példány is vihető.

"Hisszük, hogy minden kisgyerek szereti a kedves kis állatokat, illatozó növényeket, susogó fákat, és imád pancsolni a tiszta kék vízben. Ezzel mi is így vagyunk, és úgy gondoltuk, örömmel vesznek a kezükbe olyan könyvet, ahol mesés, játékos formában ismerkedhetnek meg a környezetünk és a természet titkaival, és védelmének egy-egy fontos részletével. Kalandos utazásra hívjuk most őket a víz világába, olvassák, forgassák, játsszák, használják, rajzoljanak, okosodjanak és építsék a zöld jövőt."

Miért nagyobb kincs a víz, mint egy gyémántokkal kirakott korona? Hogyan vigyázhatunk erre a kincsre, ha már ládába, biza’, nem zárhatjuk? Hogyan őrködhetünk az élővilág felett azzal, hogy a kincsünkre vigyázunk? Bolba elmeséli…

OLVASS BELE!

uj kep e1476712551822

 

9.

Felajánló: GENERALI BIZTOSÍTÓ ZRT.

Aukcióra bocsátott tárgy:

Szilágyi Áron, olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó dedikált edzőpólója

IMG 2009

 

10. 

Felajánló: AON Magyarország Kft.

Aukcióra bocsátott tárgy:

Bontatlan csomagolású (jelenleg használatos) Manchester United edző futbal mez

20180913 143933

 

11.

Felajánló: GROUPAMA BIZTOSÍTÓ ZRT.

Aukcióra bocsátott tárgy:

Jakupcsek Gabriella által dedikált Converse tornacipő

dedikált Converse

 

12.

Felajánló: SIGNAL IDUNA BIZTOSÍTÓ Zrt.

Aukcióra bocsátott tárgy:

Borussia Dortmund mez

SmartSelec

 

13.

Felajánló: Bátor Tábor Alapítvány

Aukcióra bocsátott tárgy:

Neszmélyi Emil aláírásával fémjelzett polár mellény, amelyet a hegymászó a 2016-os Mount Everest expedíción viselt

Neszmélyi E mellény

 

14.

Felajánló: Dr. Molnár István (magánszemély)

Aukcióra bocsátott tárgy:

Dr. Molnár István felajánlása korabeli értékpapír gyűjteményéből (3 külön tételként kerül árverésre):

Az Első Magyar Általános Biztosító-Társaság szegedi főügynöksége által kiállított tűzkárbiztosítási kötvény (1884)

kötvény 1

 

 

15.

Felajánló: Dr. Molnár István (magánszemély)

Aukcióra bocsátott tárgy:

Dr. Molnár István felajánlása korabeli értékpapír gyűjteményéből (3 külön tételként kerül árverésre):

A Fonciere Általános Biztosító-Intézet által kiállított betöréses-lopás elleni háztartási biztosítási kötvény (1933)

kötvény 2

 

 

16.

Felajánló: Dr. Molnár István (magánszemély)

Aukcióra bocsátott tárgy:

Dr. Molnár István felajánlása korabeli értékpapír gyűjteményéből (3 külön tételként kerül árverésre):

A Gazdák Biztosító Szövetkezete vezérképviselősége által kiállított tűzkárbiztosítási kötvény épületekre és mezőgazdasági átalányokra (1947)

 

kötvény 3

 

17.

Felajánló: UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Aukcióra bocsátott tárgy:

Egy igazi ereklye! Az UNION biztosította Miklós Edit, egyetlen (immár visszavonult) olimpiai sízőnk azon verseny-meze, amelyben történelmet írt, és első magyarként VB-pontokat szerzett.

UNION Miklós edit

 

 

18.

Felajánló: Bartók János (magánszemély)

Aukcióra bocsátott tárgy:

Rézkarc - Sz. Jánosi Erzsébet: Csongrád

"A Tisza meleg áramlása mindig megigéz"

Művésztelepen készült ez a rézkarc.

Az alap rézkarc papír.

18 Bartók János rézkarc

Az alkotóról:

"Minden ember „útonjáró”, én különösen az vagyok. 1972-ben születtem Isaszegen, majd matematika-fizika szakos iskolák után, édesanya lettem. Háromszoros. Az az igazi kirándulós, néptáncos, mesélős anyuka. Legkisebb csemetém rajzolni, festeni kezdett, s Fazakas Tibor műtermébe érve, úgy éreztem, hazaértem. Négy évig tanított klasszikus rajzolást, festést (kockától aktig), majd felvettek a szegedi JGYPK képi ábrázolás szakra festő szakirányra, amit sikeresen elvégeztem 2011-ben. 2007 nyarán, mivel nagyon érdekel a néprajz, könyvem jelent meg Élő mesék címmel, gyönyörű fotóanyaggal.  Jelenleg Levendula Galéria névvel képgalériát nyitottam Gödöllőn, melyben kizárólag míves, igényes alkotások találhatók. 2011-2012-es tanévben elvégeztem a MOME – múzeummenedzser szakát, melynek során Stuttgartban részt vehettünk a TabuScript nemzetközi projekten Lájer Veronika vezetésével."

Egyéni kiállítás

2008, Jókai Mór Városi Könyvtár – Isaszeg

Csoportos kiállítás:

2009, Miskolc Nemzetközi Képzőművészeti Kamarakiállítás
Szeged -  Művészeti Diákkörök Kiállítása

2011 Nyári Tárlat – Gödöllő

2011-2012 GÖMB Alkotócsoport kiállításai (Barokk után szabadon, Absztrakt, Fércélmények, 30-40-50, Zeneiskolai éves tárlat)

2012 Páros játék Dercsényiné Horváth Gabriella, Szinvai Pál, Veress Enéh párjaként – Levendula Galéria Gödöllő

2012 Az igazság szabaddá tesz – Levendula Galéria Gödöllő – Ars Sacra Fesztivál

2017-2018 Brema kunstmix

2018 DD55 Art Gallery "I love you Hungary" projekt

2018 Európa Kulturális Fővárosa Gödöllő projekt Döbrönte Katalinnal

 

19.

Felajánló: Bartha Zoltán (magánszemély)

Aukcióra bocsátott tárgy:

Intervenciós levél 1936-ból

barta 1

 

20.

Felajánló: Bartha Zoltán (magánszemély)

Aukcióra bocsátott tárgy:

Állami Biztosító Tűzbiztosítási kötvény 1957-ből

barta 2

 

21.

Felajánló: Bartha Zoltán (magánszemély)

Aukcióra bocsátott tárgy:

Triesti Általános Biztosító Tűzbiztosítási kötvény 1936-ból

barta 3

 

 

21.

Felajánló: GROUPAMA BIZTOSÍTÓ Zrt.

Aukcióra bocsátott tárgy:

A csapat tagjai által dedikált FTC széldzseki.

22 Groupama FTC szeldzseki

 • 04
 • aug.
 • 2017

2017. október 1-3. között került megrendezésre Siófokon, a Hotel Azúrban.  

 • 30
 • nov.
 • 2016

Itt tekintheti meg a 2016. évi siófoki XIII. Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás előadásait.

1. oldal / 2

Elérhetőségeink

 • 1096 Budapest, Vendel utca 11.
 • (+36 1) 886-3621
 • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. Süti házirend. Elfogadom a sütik hasznátát ITT