Biztosítási Nagydíj: ötből négy kategóriában dobogós helyen a Generali

Idén immár 19. alkalommal ítélte oda a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítóknak járó Biztosítási Nagydíjat.

Közzététel dátuma:

Esztergom, 2023. október 20.

Idén immár 19. alkalommal ítélte oda a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítóknak járó Biztosítási Nagydíjat. A független alkuszok idén is öt kategóriában ítélték oda a szakmai díjat.

A szakmai berkekben immár régóta nagy elismerésnek számító Biztosítási Nagydíj szavazásán résztvevő független alkuszok a különféle értékelő kérdésekre összesen közel tízezer választ adtak, melyek alapján 2023-ban az alábbi biztosítók bizonyultak a legjobbnak:

  • a lakossági vagyonbiztosítás kategóriában a Generali,
  • a vállalati vagyonbiztosítás kategóriában a Colonnade,
  • a szamélybiztosítás kategóriában az Alfa,
  • a gépjármű-biztosítás kategóriában a Genertel, míg
  • az utasbiztosítás és asszisztencia kategóriában az EUB kapta meg az alkuszszövetség első díját.
  • A biztosítói összteljesítményt értékelő Biztosításszakmai Nívódíjat az idei évben a Generali vehette át.

A Biztosítási Nagydíj átadására hagyományos módon a FBAMSZ által évente megszervezett Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás keretében kerül sor minden év őszén.

HÁTTÉR-INFORMÁCIÓ:

Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ)

A szövetség 1991-ben 13 alkuszcég elhatározásából jött létre, jelenleg közel 80 teljes jogú, illetve pártoló taggal rendelkezik. E tagok a teljes alkuszi piac teljesítményének mintegy 60 százalékát biztosítják, az általuk közvetített és kezelt állomány alapján ma a szervezet az ország második legnagyobb biztosítótársasága lehetne. A FBAMSZ célja a szakmai érdekvédelem mellett az alkuszi tevékenység önszabályozása, szakmai és etikai hátterének kialakítása, az alkuszok oktatásáról, szakmai felelősségbiztosításáról történő gondoskodás, valamint a részvétel a biztosítási alkuszokra vonatkozó jogszabályok kialakításában. A szövetség 1993 óta tagja a biztosításközvetítők európai szervezetének (BIPAR), és kapcsolatban áll más országokban működő szövetségekkel is.

A FBAMSZ az egységes arculat kialakításával, a szakmai érdekvédelmi munka erősítésével, a képzés és tudásszint színvonalának emelésével arra törekszik, hogy a biztosítási piacon az alkuszok számára kivívja az őket megillető rangot és helyet.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Varga Péter
Target Communications
Tel.: +3630 328 7186
e-mail: varga@targetcom.hu