Biztosításszakmai konferenciák

 • 04
 • okt.
 • 2021

Kedves tagjaink,

a délután program igen érdekes és előremutató előadása volt Újlaki Ákos, BCG partner előadása, melyben a Biztosítás és a biztosításközvetítők jövőjéről beszélt, feltárva a jövőbeni működés alternatíváit.

Reméljük, hogy minden tagunk számára hasznos információkkal szolgál és segíti a megfelelő modell megtalálását.

FBAMSz Titkárság

 • 04
 • okt.
 • 2021

Kedves érdeklődőink,

a délelőtti program záró előadásaként dr. Pandurics Anett, MABISZ elnök tartott előadást a biztosítási piac aktualitásairól, kiemelve az elmúlt járványhelyzetben elért eredményeket. Elődását a "new normal" jövőkép felvázolásával zárta le.

 

FBAMSz Titkárság

 • 28
 • szept.
 • 2021

Kedves érdeklődőink,

a konferenciát Dr. Márton Imre FBAMSz főtitkár rövid összefoglalóját követően Sebestyén László elnök nyitotta meg. A beszédét a mellékelt videóban hallgathatják meg.

FBAMSz Titkárság

 • 27
 • szept.
 • 2021

Tisztelt látogatóink, érdeklődők!

 

A mellékletben találják a MABISZ elnök, dr. Pandurics Anett előadásának prezentációját.

 

Üdvözlettel:

FBAMSz Titkárság

 • 27
 • szept.
 • 2021

Tisztelt látogatóink, érdeklődők!

 

A mellékletben találják a Boston Consulting Group elhangzott előadásának prezentációját:

 

 

Üdvözlettel:

FBAMSz Titkárság

 • 27
 • szept.
 • 2021

Tisztelt látogatóink, érdeklődők!

 

A mellékletben találják a Magyar Nemzeti Bank elhangzott előadásainak prezentációját:

1. dr. Szebelédi Ferenc - Biztosítási piac aktuálitásai, a felügyelés fókuszpontjai

2. Molnár Szebasztián - A biztosítási és közvetítői piacról részletesen: lehetőségek és elvárások

 

Üdvözlettel:

FBAMSz Titkárság

 • 19
 • júl.
 • 2021

FBAMSZ_logo_új.jpg

 

XVII. Biztosításszakmai Konferencia

Szenvedéllyel a jövőbe

Az esemény fő támogatója:

UNION_cmyk.png

2021. szeptember 23.

Aquaworld Resort, Budapest

AW-33 bright.jpgConference09_1.jpg

Kedves leendő vendégeink!

Rendhagyó hónapok vannak mögöttünk és 2021-ben rendhagyó módon rendezzük meg a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége XVII. Biztosításszakmai Konferenciáját.

A korábbi évektől eltérően egy napos szakmai jellegű konferenciát szerveztünk idén, amelyet egy érdekes – mondhatni spirituális programmal színeztünk meg.

Nehéz időszak van mögöttünk, ezért is tartottuk szükségesnek azt, hogy a megszokottaktól eltérően más tartalommal, más helyszínen, de mindenképpen biztosítsunk lehetőséget a személyes találkozásra. A konferencia hibrid formában valósul meg, azaz a személyes megjelenés mellett a rendezvényhez online is (zoom alkalmazás használatával) lehet csatlakozni. A személyes találkozón a hatályos járványügyi rendelkezéseknek megfelelően kizárólag védettségi kártyával lehet részt venni.

A tervezett program a honlapunkon elérhető ezen a linken.

A részvételi díjak az alábbiak szerint alakulnak:

Személyes részvételi jegy:                  19.990,- Ft

Online részvételi jegy:                           7.000,- Ft

Fontos változás, hogy a konferencián történő részvétel feltétele, hogy a részvételi díjról szóló számlát a résztvevő (vagy a regisztráló cég) kiegyenlítette. A számlát a regisztrációt követően 2021. augusztusában fogjuk megküldeni a megadott e-mail címre.

A részvételhez szükséges vouchert, illetve zoom bejelentkezési linket csak a számla kiegyenlítését követően fogjuk megküldeni, ezért kérjük, hogy időben rendezd a részvételi díj számládat.

A REGISZTRÁCIÓ a rendezvényre elindult, ezen a linken érhető el.

Kérjük, hogy regisztrálj minél hamarabb, de legkésőbb 2021. szeptember 5. 12:00-ig. A személyes találkozón a résztvevők száma limitált, a helyeket a regisztráció sorrendjében töltjük meg.

Bármely, a konferenciával kapcsolatos kérdés, észrevétel esetén a FBAMSz Titkársága áll rendelkezésetekre!

Budapest, 2021.07.05.

Üdvözlettel,

Dr. Márton Imre

FBAMSz Főtitkár

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 1 886 3621

 

Támogatóink:

 colonnadegeneraliköbe logó 4MAPFRE

 

 • 02
 • júl.
 • 2021

XVII. Biztosításszakmai konferencia

Aquaworld Resort Budapest, 2021.09.23.

 

„Szenvedéllyel a jövőbe!”

 

A szenvedély és az esemény fő támogatója:

 

UNION_cmyk.png

 

Időpont

Program

Előadó

 

09.00 – 10.00

Regisztráció, érkezés, fogadó kávészünet

10.00 – 11.00

Megnyitó – A világ a FBAMSz szemüvegén keresztül

Sebestyén László

FBAMSZ

11.00 – 12.30

Tapasztalatok, hogyan tovább? Felügyelet intézkedései, jövő, nemzetközi tapasztalatok, MFO

MNB

12.30 – 14.00

Ebéd

14.00 – 14.30

Biztosítási piac – Covid-19   Járványügyi helyzet hatása az egyes piaci szegmensekre (utazás, gépjármű, baleset stb.)

 Pandurics Anett

MABISZ

14.30 – 15.30

A biztosítás és a biztosításközvetítők jövője

Juhász László

Boston Consulting Group

15.30 – 16.00

Kávészünet

16.00 – 17.00

Szenvedély fenntartása, kiégés elkerülése

Pál Feri atya

17.00 – 17.30

Biztosításszakmai díj átadás

Részvételi díjak:

Személyes részvétel:                        19.990,- Ft

Online részvétel:                                 7.000,- Ft

 • 03
 • okt.
 • 2019

Biztos tudást! – Ez történt a XVI. Biztosításszakmai Konferencián

 

2019. szeptember 22-24 között hagyományos helyszínen, a siófoki Hotel Azúrban rendeztük meg a XVI. Biztosításszakmai Konferenciát és Kiállítást, amelynek fő célja ezúttal is a legaktuálisabb biztosításpiaci kérdéskörök megvitatása volt. Számos standard programelem mellett az idei évben is jelentkeztünk újításokkal, miközben az idei konferencia fókuszába a tudatos fogyasztót és a képzett közvetítőt helyeztük.

Az idei konferencia „nulladik” napjának délután kezdődő programja az idén az Union Biztosító és a Consumer Protection Contact támogatásával állt össze. Elsőként egy kerekasztal-beszélgetésre került sor, amelyet a résztvevő vendégek, az RTL Klub nagysikerű „Cápák között” című műsorának  magánbefektetői, Apró Anna (egészségügy), Balogh Péter (kisvállalkozások) és Moldován András (agrárium, vendéglátás) vezettek fel előadásaikkal. A beszélgetést Raveczky Zsolt, az Union Biztosító igazgatósági tagja moderálta.

A kerekasztalbeszélgetést Dr. Soós István pszichológus előadása követte, a szakember a cégvezetők stresszkezelésének témakörét járta körül.

A konferencia első napja plenáris előadásokkal kezdődött, amelyek mindegyike az edukáció témakörére fókuszált.  Dr. Exner Veronikának, a FBAMSZ főtitkárának felvezetőjét követően a szövetség elnöke, Sebestyén László lépett a mikrofonhoz, aki előadásában kitért a FBAMSZ súlyára és felelősségére a biztosítási piacon, majd bemutatta, hogy a szövetség által kezdeményezett FÜGE edukációs programnak eddig milyen eredményei születtek, emellett bemutatta a folytatásra vonatkozó további elképzeléseket is.  Előadásában kitért a szövetség alkuszi képzést célzó szerteágazó tevékenységének bemutatására is.

Az első vendégelőadó a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részéről érkezett: Hergár Eszter az MNB oktatási stratégiájának elemeit mutatta be. Ennek fajsúlyos részét képezi a Pénzügyi Navigátor tájékoztató rendszer, melynek elemei között a hagyományos eszközöket modern applikációk is kiegészítik. A szakember előadásában kitért arra is, hogy a jegybank a pénzügyi ismeretterjesztési tevékenységét hogyan integrálja a közoktatásba.

A Magyar Biztosítók Szövetségét (MABISZ) idén Almássy Gabriella képviselte, aki előadását a biztosítási szektor friss statisztikáinak bemutatásával kezdte. Ezt követően kitért arra, hogy a MABISZ stratégiai prioritásai között szerepel a pénzügyi tudatosság növelése is. Miután bemutatta a szövetség által végzett edukáció és kommunikáció főbb eszközeit, külön kitért az előadás napján kezdődő Biztonság Hete rendezvénysorozatra, valamint a fiatal korosztály számára szervezett „Biztosítsd be magad” szakmai versenyre is.

A délelőtti előadássorozatot az MNB két szakértőjének, Sz. Pap Judit tanácsadónak és Merényi Zsuzsanna oktatási igazgatónak előadása zárta, ők a fiatalok és a biztosítások viszonyát mutatták be. Sz. pap Judit az OECD módszertanon alapuló kutatások és mérések pénzügyi tudatosságra vonatkozó megállapításait részletezte, Merényi Zsuzsanna pedig a Pénziránytű Alapítvány gyermekeket és fiatalokat célzó edukációs kezdeményezéseit mutatta be.

Az ebédszünetet követően a Magyar Jogászegylet Biztosítási Jogi Szakosztálya AIDA Magyar Nemzeti Szekció Biztosításközvetítői Munkacsoportja tartotta ülését, melynek témája az összeférhetetlenséggel, az érdekkonfliktusok kezelése, valamint és az ösztönzőkkel kapcsolatos szabályoknak való megfelelés volt. Ebben a blokkban három előadás zajlott le:

 • az összeférhetetlenség témakörét Pascal Pfefferle, az EIOPA fogyasztóvédelmi szakértője járta körül
 • a biztosításértékelés során felmerülő érdekkonfliktusok kezeléséről Szebelédi Ferenc, az MNB főosztályvezetője tartott előadást
 • az ösztönzési rendszereket pedig Schaub Erika, a Generali személybiztosításokért felelős igazgatósági tagja mutatta be.

A délutáni előadássorozattal párhuzamosan interaktív programok, csapatversenyek várták az érdeklődőket, miközben a vendégek a kiállítótérben elhelyezett standoknál aktív networking tevékenységet folytathattak. Emellett Molnár László, a FBAMSZ elnökségi tagjának moderálásával Alkuszklub keretében beszélhették meg az érdeklődők az alkuszi munka során felmerülő kérdésekkel kapcsolatos tapasztalataikat.

Közvetlenül a napot záró gálavacsorát megelőzően, még a konferenciateremben került sor a szakmai berkekben nagy elismerésnek számító FBAMSz Biztosításszakmai Nagydíj átadásának ceremóniájára. A program első részében Badár Tamás bűvész szórakoztatta a megjelenteket, majd átadták a díjakat azoknak a biztosítóknak, amelyek a szövetségi tagsággal rendelkező független alkuszok szavazatai alapján a legjobb teljesítményt nyújtották a biztosítói szolgáltatások terén. Az idei, immár sorrendben a tizennegyedik szavazás immár öt kategóriában zajlott. A szavazáson résztvevő szakemberek a különféle értékelő kérdésekre összesen több mint 20 ezer választ adtak, melyek alapján 2019-ben az alábbi biztosítók bizonyultak a legjobbnak:

dijazottak VP

Nagy kozos kicsi

 • a lakossági, valamint vállalati vagyonbiztosítások, illetve a gépjármű-biztosítás kategóriában az Aegon Magyarország,
 • a személybiztosítás kategóriában a MetLife,
 • az utasbiztosítás kategóriában pedig az Európai Utazási Biztosító

kapta meg az alkuszszövetség első díját.

A biztosítói összteljesítményt értékelő Biztosításszakmai Nívódíjat az idei évben újra a Generali Biztosító Zrt. vehette át.

Idén másodszor adta át a FBAMSz a legjobb alkuszigazgatóságnak járó Mosoly díját, amit szintén a Generali Biztosító Zrt. vihetett haza. 

A második nap délelőttje is plenáris programokkal zajlott. A nap első előadását dr. Bense Richárd, az MNB főosztályvezetője tartotta. Előadásának témája a közvetítők fogyasztóvédelemben betöltött szerepe volt. A szakember ezt megelőzően részletes piaci statisztikákkal is szolgált a biztosításközvetítői piac alakulásáról, a közvetítőknek a piaci értékesítésben betöltött szerepéről.

A kávészünetet követően két kerekasztalbeszélgetésre is sor került. Az első részben a fogyasztóvédelem és a tudatos fogyasztó került terítékre a jogszabályi, jogalkalmazói elvárások fényében, itt Dr. Pápay Zoltán (Allianz), Egyed Györgyi (Dorado XXI), Flanek Attila (Eurorisk) és Sebestyén László (Netrisk) voltak a résztvevők.

A biztosításközvető-képzés és oktatás témaköréről szóló második kerekasztal vendégei pedig Kladiva Eszter (Allianz), Sükösd Attila (BIB), Hollós Zoltán (Hungarorisk - FBAMSZ oktatási szekció elnök), Dr. Sajó Ferenc (MABIASZ) és Kovács Bálint (Tudásközpont) voltak. Mindkét kerekasztalt Siklósi Máté, a Consumer Protection Contact ügyvezető partnere, fogyasztóvédelmi és megfelelőségi (compliance) szakértő moderálta.

A kerekasztal beszélgetésekkel egyidőben megkezdődött a biztosításközvetítői munkát támogató szolgáltatók seregszemléje is, amelynek során a következő szolgáltatók tartottak külön prezentációt: Magnet Bank, PNGN, Kárweb, BIB, illetve Consumer Protection Contact. Kiállítóként vettek részt továbbá az Ekarbejelentes.hu, a NISSAN, a Focusystem.hu és a NIER.

A KONFERENCIA ELŐADÁSAINAK ELÉRÉSÉHEZ KATTINTSON IDE

A SZOLGÁLTATÓI SEREGSZEMLE ELŐADÁSAINAK ELÉRÉSÉHEZ KATTINTSON IDE

A következő Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítást 2020 őszén is megrendezésre kerül. A rendezvény programjáról 2020 májusától tájékozódhatnak az érdeklődők.

1. oldal / 3

Elérhetőségeink

 • 1096 Budapest, Vendel utca 11.
 • +36 70 7711860; +36 1 886-3621
 • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. Süti házirend. Elfogadom a sütik hasznátát ITT