Közös futással a hazai biztosítási kultúráért

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) Biztos Tudás Futás néven szervezett 76 fős csapatot a K&H Mozdulj Maraton és félmaraton rendezvényre, A csapatot alkotó, a biztosítási piac különböző szegmenseiből érkező résztvevők közös célja, hogy a megmozdulással felhívják a figyelmet a pénzügyi tudatosság, a biztosítási kultúra fejlesztésének fontosságára.

„A Biztos Tudás Futás csapat tagjai között megtalálhatók a szakmai szövetségek (MABISZ, FBAMSZ, MABIASZ), biztosítótársaságok, biztosításközvetítő cégek és az iparágat támogató szakértők munkatársai egyaránt – tájékoztat dr. Exner Veronika, a FBAMSZ főtitkára. – Ezzel a rendezvényen valóban a teljes biztosítási iparág tart megmozdulást a társadalmi felelősségvállalás jegyében.”

A Biztos Tudás Futás Csapat közös csapatpólót viselő résztvevői arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a tudatos fogyasztói döntések mekkora jelentőséggel bírnak a biztosítási kérdésekben. Ezért közös érdeknek feladatnak tekintik a biztosítási kultúra fejlesztését, függetlenül attól, hogy a biztosítási iparág mely szegmensét képviselik. A siófoki futóverseny csupán egy a számos olyan megmozdulás közül, melynek során az általuk képviselt cégek, szövetségek mind felnőtt, mind iskolás korú gyermekek számára fejlesztett edukációs eszközzel és programmal támogatják a pénzügyi  tudatosság fejlesztését.

A rendezvényen induló 76 csapattag 7, 14, illetve 21 kilométeres távon mérkőzik meg a versenyen induló többi résztvevővel.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ:

Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ)A szövetség 1991-ben 13 alkuszcég elhatározásából jött létre, jelenleg 93 teljes jogú, illetve pártoló taggal rendelkezik. E tagok a teljes alkuszi piac teljesítményének mintegy 60 százalékát biztosítják, az általuk közvetített és kezelt állomány alapján ma a szervezet az ország második legnagyobb biztosítótársasága lehetne. A FBAMSZ célja a szakmai érdekvédelem mellett az alkuszi tevékenység önszabályozása, szakmai és etikai hátterének kialakítása, az alkuszok oktatásáról, szakmai felelősségbiztosításáról történő gondoskodás, valamint a részvétel a biztosítási alkuszokra vonatkozó jogszabályok kialakításában. A szövetség 1993 óta tagja a biztosításközvetítők európai szervezetének (BIPAR), és kapcsolatban áll más országokban működő szövetségekkel is.

A FBAMSZ az egységes arculat kialakításával, a szakmai érdekvédelmi munka erősítésével, a képzés és tudásszint színvonalának emelésével arra törekszik, hogy a biztosítási piacon az alkuszok számára kivívja az őket megillető rangot és helyet.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Varga Péter

Target Communications

Tel.: +3630 328 7186

Elérhetőségeink

• 1096 Budapest, Vendel utca 11.
  • (+36 1) 886-3621