Utolsó pillanatok: miként garantálhatjuk kötelezőnk sikeres felmondását?

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az alábbiakban összegzi, hogy a későn ébredőknek mire kell fokozottan figyelniük a sikeres váltás érdekében. „Szövetségünk valamennyi, kötelező biztosítással foglalkozó alkuszcége garantálja, hogy a november 29-én éjfélig beérkező felmondások időben eljutnak a biztosítóhoz, többségük pedig még 30-án, pénteken is egész nap biztosítja a teljes körű ügyintézést – tájékoztat Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke.

Közzététel dátuma:

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az alábbiakban összegzi, hogy a későn ébredőknek mire kell fokozottan figyelniük a sikeres váltás érdekében. „Szövetségünk valamennyi, kötelező biztosítással foglalkozó alkuszcége garantálja, hogy a november 29-én éjfélig beérkező felmondások időben eljutnak a biztosítóhoz, többségük pedig még 30-án, pénteken is egész nap biztosítja a teljes körű ügyintézést – tájékoztat Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke. – Az utolsó napon, szombaton azonban (ez most munkanap lesz) a felmondást már a biztosító fiókjában, személyesen javasoljuk intézni.” Annak az üzembentartónak, aki a biztosítója fiókjában intézi a szerződés felmondását, olyan nyilatkozatot kell beadnia, amelyben minimálisan a nevét és címét, az eddigi biztosító nevét, az aktuális kötvény számát, az autó rendszámát, valamint a felmondásra vonatkozó szándékot is feltünteti. Az utolsó napról lévén szó, mindenképpen indokolt a felmondólevél befogadásáról igazolást kérni, vagy a felmondás másolatán az átvételt leigazoltatni! „Továbbra is javasoljuk azonban az alkuszi közreműködés igénybe vételét – folytatja az alkuszszövetség elnöke. – Így ugyanis nem csak a biztosító fiókokban való sorban állást kerülhetjük el, hanem egyúttal rendelkezhetünk az új biztosítás megkötéséről is. Az alkuszok emellett szükség esetén segítenek a kártörténeti igazolással kapcsolatban felmerülő problémák elhárításában, illetve a későbbiekben – szükség esetén – egy káreseménykor is közreműködnek az ügyintézésben. Mindezek a szolgáltatások az ügyfél számára semmilyen további kiadással nem járnak.” — A FBAMSZ szakértő vezetői az idei kgfb-kampány napjaiban is készek arra, hogy a cégektől független pozícióból, objektíven tájékoztassák az autósokat és a teljes közvéleményt az eddigi tapasztalatokról, a biztosítóváltás menetének legfontosabb pontjairól, a lehetőségekről és a kockázatokról mind az írott médiában, mind az elektronikus sajtó műsorain keresztül. Amennyiben a fentiek alapján felmerül az igény a segítségünkre, kérjük, jelezze azt a Target Communications felé (Varga Péter – 30/328-7186).

HÁTTÉR-INFORMÁCIÓ:

Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) A szövetség 1991-ben 13 alkuszcég elhatározásából jött létre, jelenleg 91 tagot számlál. Tagjai a teljes alkuszi piac teljesítményének mintegy 60 százalékát biztosítják, az általuk közvetített és kezelt állomány alapján ma a szervezet az ország második legnagyobb biztosítótársasága lehetne. A FBAMSZ célja a szakmai érdekvédelem mellett az alkuszi tevékenység önszabályozása, szakmai és etikai hátterének kialakítása, az alkuszok oktatásáról, szakmai felelősségbiztosításáról történő gondoskodás, valamint a részvétel a biztosítási alkuszokra vonatkozó jogszabályok kialakításában. A szövetség 1993 óta tagja a biztosításközvetítők európai szervezetének (BIPAR), és kapcsolatban áll más országokban működő szövetségekkel is. A FBAMSZ az egységes arculat kialakításával, a szakmai érdekvédelmi munka erősítésével, a képzés és tudásszint színvonalának emelésével arra törekszik, hogy a biztosítási piacon az alkuszok számára kivívja az őket megillető rangot és helyet.