A szövetségről

Szövetségünkről

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) 1991-ben 13 alkuszcég elhatározásából jött létre, jelenleg mintegy 100 tagot számlál.

Magyarország legnagyobb biztosításközvetítő szövetségeként tagjain keresztül 1,5 millió lakossági és közel százezer vállalati ügyfelet képvisel. Fő feladata annak az alkuszi szakmának az érdekképviselete, amely a lakossági és vállalati ügyfeleknek segít eligazodni a biztosítási módozatok sokszínű kínálatában.

A szövetség a biztosítási alkuszok küldetését támogatva aktív kezdeményezője a szabályozói környezet változtatását célzó szakmai, törvényhozói egyeztetéseknek, miközben rendszeres tájékoztatási tevékenységével az ügyfelek érdekeit képviselve igyekszik hozzájárulni a magyar biztosítási kultúra fejlesztéséhez.

A FBAMSZ 1993 óta tagja a biztosításközvetítők európai szervezetének (BIPAR), és kapcsolatban áll más országokban működő szövetségekkel is.
A FBAMSZ az alkuszi szakma védjegye, az ügyfelek és partnerbiztosítók számára is fontos eligazodási támpont. A szövetség azokat a minőségi biztosításközvetítőket tömöríti magába, amelyek tevékenységüket, számon kérhető módon, a biztosítási alkuszok hazai és nemzetközi tevékenységének szakmai és magatartási standardjait előíró Üzleti Etikai Kódex alapján végzik.
A szövetség védjegyét kizárólag e szigorú feltételeket teljesítő független alkuszok használhatják.

A szövetség a 21. század adta lehetőségek és üzleti kihívások figyelembe vételével úgy döntött, hogy céljai eléréséhez a világhálót is felhasználja. Az alkusz szövetség megújult honlapja 2011. júniusától érhető el az interneten, hasznos információkkal és változatos tartalommal. Alapvetően két részre tagolódik a honlap. A szövetségről szóló információk (tagok, alapszabály, belépési tudnivalók), a hazai és külföldi biztosítási szektor legfontosabb hírei minden ide látogató számára elérhetők. Az oldal tartalmaz további információkat is a szövetség belső életéről, ezeket a jelszóval védett oldalakat kizárólag a szövetség tagjai tekinthetik meg. Ugyanitt működik – az egymásközti kommunikáció elősegítésére -a fórum is.

Köszönjük, hogy ellátogatott oldalunkra, kérjük, a Kapcsolat menüpontban írja meg véleményét, javaslatait!