Idén ötből négy kategóriában a Generali volt a legjobb biztosító

Utasbiztosításban idén is az EUB nyújtotta a legjobb szolgáltatást Idén immár 17. alkalommal ítélte oda a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítóknak járó Biztosítási Nagydíjat. Az öt kategóriában lezajlott szavazáson a független alkuszok négy kategóriában a Generalit, egy kategóriában pedig az Európai Utazási Biztosítót (EUB) tartották a legjobbnak.

Közzététel dátuma:

Utasbiztosításban idén is az EUB nyújtotta a legjobb szolgáltatást

Idén immár 17. alkalommal ítélte oda a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítóknak járó Biztosítási Nagydíjat. Az öt kategóriában lezajlott szavazáson a független alkuszok négy kategóriában a Generalit, egy kategóriában pedig az Európai Utazási Biztosítót (EUB) tartották a legjobbnak.

A szakmai berkekben immár régóta nagy elismerésnek számító Biztosítási Nagydíj szavazásán résztvevő független alkuszok a különféle értékelő kérdésekre összesen közel húszezer választ adtak, melyek alapján 2020-ban az alábbi biztosítók bizonyultak a legjobbnak:

Díjak2020

  • a lakossági, valamint vállalati vagyonbiztosítások, a személybiztosítások, illetve a gépjármű-biztosítás kategóriában a Generali,
  • az utasbiztosítás kategóriában pedig az EUB kapta meg az alkuszszövetség első díját.
  • A biztosítói összteljesítményt értékelő Biztosításszakmai Nívódíjat az idei évben ugyancsak a Generali vehette át.
  • A díjazottak között kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Aegon is: két kategóriában a második, két további kategóriában pedig a harmadik díjat hozta el.

A Biztosítási Nagydíj átadására hagyományos módon a FBAMSZ által évente megszervezett siófoki Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás keretében kerül sor minden év szeptemberének végén. A koronavírusjárvány miatt a konferencia idén elmaradt, a díjazottaknak ezúttal online ceremónia keretében gratulált a szövetség elnöksége, a díjakat pedig minden érintetthez kézbesítőkön keresztül juttatják el.

 

HÁTTÉR-INFORMÁCIÓ:

Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ)A szövetség 1991-ben 13 alkuszcég elhatározásából jött létre, jelenleg 88 teljes jogú, illetve pártoló taggal rendelkezik. E tagok a teljes alkuszi piac teljesítményének mintegy 60 százalékát biztosítják, az általuk közvetített és kezelt állomány alapján ma a szervezet az ország második legnagyobb biztosítótársasága lehetne. A FBAMSZ célja a szakmai érdekvédelem mellett az alkuszi tevékenység önszabályozása, szakmai és etikai hátterének kialakítása, az alkuszok oktatásáról, szakmai felelősségbiztosításáról történő gondoskodás, valamint a részvétel a biztosítási alkuszokra vonatkozó jogszabályok kialakításában. A szövetség 1993 óta tagja a biztosításközvetítők európai szervezetének (BIPAR), és kapcsolatban áll más országokban működő szövetségekkel is.

A FBAMSZ az egységes arculat kialakításával, a szakmai érdekvédelmi munka erősítésével, a képzés és tudásszint színvonalának emelésével arra törekszik, hogy a biztosítási piacon az alkuszok számára kivívja az őket megillető rangot és helyet.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Varga Péter
Target Communications
Tel.: +3630 328 7186
e-mail: varga@targetcom.hu