Biztosításpiaci sajtószemle – 2023. július 3-7.

Megreformálná a biztosítási szektort Mészáros Lőrinc alkuszcége - HVG | Mabisz: 3,5 milliárd forintba kerültek a júniusi viharok a biztosítóknak - Tőzsdefórum | Átverés CASCO-s javításkor - Autószektor | Ezért szegényedik el időskorában rengeteg magyar: tanulhatnánk a belgáktól, németektől, dánoktól - Pénzcentrum |

Közzététel dátuma:

Megreformálná a biztosítási szektort Mészáros Lőrinc alkuszcége – hvg.hu

2023.07.03.
A magyar biztosításközvetítői piac legnagyobb fúzióját hajtották végre július elsején: a Keszthelyi Erik és Mészáros Lőrinc tulajdonában levő Hungarikum Alkusz Cégcsoport öt tagvállalata – a HUNInsurance Kft., a HUNInsurtech Kft., a HUNPartner Kft., a HUNPénzügyi Tervező Kft., valamint a HUNRisk.hu Kft. – összeolvadt a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-vel.

Mabisz: 3,5 milliárd forintba kerültek a júniusi viharok a biztosítóknak – tozsdeforum.hu

2023.07.04
A júniusi viharok miatt a hazai biztosítók másfélszer akkora kártalanítást fizethetnek ki a lakásbiztosítással rendelkezőknek, mint tavaly ugyanebben az időszakban – közölte a friss adatokat a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden.

Átverés CASCO-s javításkor – autoszektor.hu

2023.07.05
Minden cikkemben anonim módon mutatom be a különböző használtautó vásárlás előtti átvizsgálásokon szerzett szörnyű tapasztalataimat. Teszem ezt azért, mert nekem nem célom senkit sem kellemetlen helyzetbe hozni, üzletet rontani, és ellenkezőleg is, senkit nem akarok propagálni sem.

Ezért szegényedik el időskorában rengeteg magyar: tanulhatnánk a belgáktól, németektől, dánoktól – penzcentrum.hu

2023.07.05
Ahol nem csak a nyugdíjjáradékra számítanak, ott kevesebb az idős szegény – állapítja meg egy 25 országra kiterjedő magyar elemzés. Főként az észak- és nyugat-európai országokban – pl. a belga, cseh, finn és német társadalmakban – a polgárok előre terveznek, aktívan és sokféle pénzügyi terméket vesznek igénybe azért, hogy befektessenek a jövőbe, az országuk jó gazdasági állapotban van, de a nyugdíjrendszer nem nagyvonalú, sokan nyugdíj mellett is dolgoznak.