Biztosításpiaci sajtószemle – 2023. szeptember 4-8.

A biztosítók szeretnék maguk mögött hagyni 2023-at - Mfor | A magyarok nem kérnek az életbiztosításból, inkább a vagyonukat biztosítják be - Napi | MNB: 19 milliós bírságot kapott az NN Biztosító - Adózóna | Túlad az állam a Magyar Posta Biztosítókon – Mfor | Új elnökhelyettese van a MABISZ-nak - Növekedés | Egy fontos szolgáltatásról mondanak le a magyar autósok - Infostart | Megfizethető lakhatás: erre a területre is belépne a piacvezető biztosító - Forbes |

Közzététel dátuma:

A biztosítók szeretnék maguk mögött hagyni 2023-at – Mfor

2023.09.01

Romló nyereségesség, csökkenő díjbevétel, a biztosításokon is spóroló ügyfelek – ezt hozta 2023 eddig a biztosítóknak. Csak az egészségbiztosításokban és utasbiztosításokban látható látványos növekedés, utóbbiban a szerződések száma már csaknem elérte a járvány előtti csúcsévét. Életbiztosítást, cascót és lakásbiztosítást viszont kevesebben kötnek, mint egy évvel ezelőtt – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

A magyarok nem kérnek az életbiztosításból, inkább a vagyonukat biztosítják be – Napi.hu

2023.09.01

A társaságok több mint kétharmada nyereséggel zárta a 2022-es évet, de közel sem akkorával, mint a korábbi években. Júniusig 779 milliárd forintos bevétele volt a biztosítóknak, aminek közel 60 százaléka a nem élet üzletágból származott. Sokkal kevesebb új életbiztosítási szerződést kötött a lakosság.

MNB: 19 milliós bírságot kapott az NN Biztosító – Adózóna

2023.09.04

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálata nyomán összesen 19 millió forint bírságot rótt ki az NN Biztosító Zrt.-re, többek között életbiztosításokkal kapcsolatos hiányos ügyféltájékoztatás, egyes életbiztosítási termékek szerződési feltételei, valamint az informatikai biztonság nem teljes körű megfelelősége miatt, olvasható az MNB honlapján.

Túlad az állam a Magyar Posta Biztosítókon – Mfor

2023.09.05

Az állam eladja a Posta Biztosítókban lévő tulajdonrészét – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Új elnökhelyettese van a MABISZ-nak – Növekedés

2023.09.06

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) Ügyvezető Elnöksége szerdai ülésén a szövetség elnökhelyettesévé választotta Holló Bencét, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatóját

Egy fontos szolgáltatásról mondanak le a magyar autósok – Infostart

2023.09.07

Már csak a hazai utakon futó járművel ötöde rendelkezik casco biztosítással. Az MNB friss adatai szerint 2023 második negyedévében 1 016 925 casco szerződést kezeltek, ami 1,2 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége.

Megfizethető lakhatás: erre a területre is belépne a piacvezető biztosító – Forbes

2023.09.07

Az Alfa biztosító bemutatta legfrissebb országos felmérését a magyar lakosság pénzügyi tudatosságáról és helyzetéről. A tavalyi Aegon-felvásárlás után a piaci trendekről és kihívásokról is beszéltek.