Idén ötből négy kategóriában a Generali volt a legjobb biztosító

Közzététel dátuma:

Utasbiztosításban a Mapfre nyújtotta a legjobb szolgáltatást

Idén immár 20. alkalommal ítélte oda a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítóknak járó Biztosítási Nagydíjat. Az öt kategóriában lezajlott szavazáson a független alkuszok négy kategóriában a Generalit, egy kategóriában pedig a Mapfre Asistencia-t tartották a legjobbnak.

A szakmai berkekben immár régóta nagy elismerésnek számító Biztosítási Nagydíj szavazásán résztvevő független alkuszok különféle értékelő kérdésekre adott válaszai alapján 2024-ben az alábbi biztosítók bizonyultak a legjobbnak:

  • a lakossági, valamint vállalati vagyonbiztosítások, a személybiztosítások, illetve a gépjármű-biztosítás kategóriában a Generali,
  • az utasbiztosítás és asszisztencia kategóriában pedig az Mapfre kapta meg az alkuszszövetség első díját.
  • A biztosítói összteljesítményt értékelő Biztosításszakmai Nívódíjat az idei évben ugyancsak a Generali vehette át.

A Biztosítási Nagydíj átadására hagyományos módon a FBAMSZ által megszervezett Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás keretében kerül sor minden év őszén.

HÁTTÉR-INFORMÁCIÓ:
Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ)
A szövetség 1992-ben 13 alkuszcég elhatározásából jött létre, jelenleg 80 teljes jogú, illetve pártoló taggal rendelkezik. E tagok a teljes alkuszi piac teljesítményének mintegy 60 százalékát biztosítják, az általuk közvetített és kezelt állomány alapján ma a szervezet az ország második legnagyobb biztosítótársasága lehetne. A FBAMSZ célja a szakmai érdekvédelem mellett az alkuszi tevékenység önszabályozása, szakmai és etikai hátterének kialakítása, az alkuszok oktatásáról, szakmai felelősségbiztosításáról történő gondoskodás, valamint a részvétel a biztosítási alkuszokra vonatkozó jogszabályok kialakításában. A szövetség 1993 óta tagja a biztosításközvetítők európai szervezetének (BIPAR), és kapcsolatban áll más országokban működő szövetségekkel is.
A FBAMSZ az egységes arculat kialakításával, a szakmai érdekvédelmi munka erősítésével, a képzés és tudásszint színvonalának emelésével arra törekszik, hogy a biztosítási piacon az alkuszok számára kivívja az őket megillető rangot és helyet.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Varga Péter
Target Communications
Tel.: +36 30 328 7186
E-mail: varga@targetcom.hu