Groupama EÜM végleges megjegyzésekkel 201904

Kedves Tagtársak! A Groupama Biztosító Zrt-vel sikerült megállapodni. Kettő pontra hívnánk fel a figyelmeteket, különösen a jutalék visszaírásra vonatkozó pontot ajánljuk a figyelmetekbe. Döntsétek el, hogy milyen megoldást választotok a visszaírás elkerülésére.

Publish Date

2019-04-12

Post Author

Garand Design

Kedves Tagtársak!

A Groupama Biztosító Zrt-vel sikerült megállapodni.

Kettő pontra hívnánk fel a figyelmeteket, különösen a jutalék visszaírásra vonatkozó pontot ajánljuk a figyelmetekbe. Döntsétek el, hogy milyen megoldást választotok a visszaírás elkerülésére.

  1. A Groupama Biztosító kötelezettséget vállal az ügyfél által tett marketing nyilatkozat betartására, valamint önkorlátozást tanúsít a biztosító azáltal, hogy az ügyfél által a marketing nyilatkozaton adott megkereséséi engedély ellenére sem keresi meg az alkusz ügyfeleit olyan termékekkel, melyeket korábban az alkusz közvetített és a szerződés még élő állapotban van. (Megjegyzés: tehát, ha az ügyfél a marketing nyilatkozaton tiltja a megkeresését, azt a biztosító tiszteletben tartja! Ha nem tiltja a megkeresését, akkor nem keresi meg olyan termékkel, melyeket az alkusz közvetített számára.)
  1. A jutalék visszaírás nem-életbiztosítások esetében (2.sz. melléklet VI.2.): az éves állománydíjra előre kifizetett szerzési jutalékot teljes egészében visszaírja a biztosító, amennyiben a szerződés létrejöttét követő 12 hónapon belül a biztosítási szerződés bármi okból megszűnik és az első éves díj nem folyik be a biztosítóhoz.

(Megjegyzés: ez csak a lakásbiztosításokat, illetve a Preventor terméket érintheti. Megoldás lehet, hogy az alkusz ezen termékekre is befolyt díj után járó jutalékfizetésre állapodik meg a

biztosítóval.)

Üdvözlettel,

KKSZ Szekció

 

Mellékletek:

GroupamaZEUMZfinalZmegjegyzesekkelZ20190412-converted